Menopoza Giren Kadınlar Kıbrıs’ta Tüp Bebek Yaptırabilir Mi?

Menopoza girdikten sonra, bir kadının hormon seviyeleri artık aynı değildir. LH (luteinize edici hormon) ve FSH (folikül uyarıcı hormon) seviyeleri yükselir ve östrojen – progesteron seviyeleri düşer. Menopozdan sonra artık yumurtlayamayacağınız için kendi yumurtanızla gebe kalma şansınız çok düşüktür.

Menopozdan sonra yumurtalarınızın sayısı ve kalitesi kaçınılmaz olarak azalsa da, yine de Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisinden yararlanmanızın yolları vardır. euroCARE IVF hastaları, donör yumurtalarını kullanma olanağına sahiptir.

Yumurta bağışına ek olarak, hastalar Tandem Siklus Tüp Bebek tedavisini de düşünebilir. Bu tedavi yöntemi, kendi yumurtalarınızla beraber yumurta donörünün de yumurtalarının hazırlanıp toplanmasına ve spermle döllenmesini sağlar. Menopozdan sonra gebe kalmaya çalışıyorsanız, embriyo bağışı (donasyonu) da bir seçenektir. Medikal ekibimizle size en uygun tedavi seçeneklerini görüşmek için iletişime geçebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu

Kıbrıs’ta yumurta bağışı tedavisinde yumurtasını bağışlayan kişiye kadın veya erkek hastanın kişisel, kimlik, iletişim vs gibi bilgileri asla verilmez. Aynı şekilde kadın veya erkek hastaya da yumurtasını bağışlayan kişinin kimlik veya iletişim bilgileri vs verilmez.

EuroCARE IVF’de hem bağışçının hem de alıcının (siz) anonimliğini korumaya özen gösteriyoruz. Her iki taraf da, her biri diğeri hakkında bilgi almama konusunda anlaşarak anonim kalırlar.

Potansiyel yumurta vericilerimiz 20 ile 28 yaşları arasındadır. Tüm adaylar kabul edilmeden ve veri tabanımıza eklenmeden önce KKTC Sağlık Bakanlığının tarama listesine uygun olarak testlere tabi tutulur. Fiziki muayene, genetik ve kan testleri sonuçlarına göre yumurta donörünü veritabanımıza ekleriz.

Kıbrıs’ta Yumurta Donörü Taraması ve Seçimi

Yumurta donörü tarama işlemi medikal, doğurganlık ve genetik muayeneyi içerir. Aday tarama sürecini tamamladığında ve medikal ekibimiz tarafından onaylandığında, profili sadece yumurta donörü arayan hastalar tarafından görülebilecek olan veritabanımıza yüklenir.

Seçim genellikle yumurta vericisinin fiziksel özelliklerine, uyruğuna ve / veya hobilerine göre yapılır. Bu nedenle, hastalarımızdan, fotoğrafınızı veya bir yumurta donöründe istediğiniz fiziksel özelliklerin bir listesini bize bildireceğiniz medikal formumuzu doldurmaısnı isteriz. Kriterlerinize bağlı olarak, doğru olanı seçmenize yardımcı olacak 3 ila 5 yumurta donör profili sunaırz. Yumurta vericinizi seçtikten sonra Kıbrıs’ta yumurta bağışı tedavisine başlayabiliriz.

Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu Süreci

Adet döngünüzü yumurta bağışçınınki ile senkronize etmesine yardımcı olmak için doktorumuz, bağışçının doğal adet döngüsünü bastırmak için ilaçlar reçete eder. İki adet döngüsü senkronize edildikten sonra verici, daha çok yumurta üretebilmek için hormonlu tüp bebek iğneleri almaya başlar.

Yumurtalık stimülasyonu sırasında donörün düzenli olarak kan testleri ve ultrason taramaları yapılır. Bu taramalar yumurtalıklarının ilaçlara tepkisini izlememize ve ilaç protokolüne uygun bir ayarlama yapmamıza yardımcı olur.

Yumurta donörü yumurta toplama işlemi için hazırlanırken, kadın hastamız olarak siz de rahminizi embriyo transferi için hazırlayan ilaçlar kullanacaksınız. Uygun bir endometriyal ortam oluşturmak, embriyo (lar) ın rahim duvarına yapışmasına ve hamilelik oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Yumurtalar tamamen büyüdükten sonra donör, Kıbrıs’taki IVF kliniğimizde ultrason eşliğinde yumurta toplama prosedürüne tabi tutulacaktır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer ve orta derecede sedasyon kullanılarak gerçekleştirilir.

Toplanan yumurtalar ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) yöntemiyle laboratuvarımızda döllenir. Kıbrıs’ta ICSI, her yumurtanın içine sağlıklı sperm hücreleri enjekte edilerek gerçekleştirilir. En etkili dölleme yöntemi olduğunu kanıtladığı için Kıbrıs’taki tüm IVF tedavileri için ICSI kullanırız.

Döllenmiş yumurtalar (embriyolar) yumurta alınmasından sonraki 3. günde veya 5. günde transfer edilir. 5. günde embriyo transferine blastosist transferi denir.

Kıbrıs’ta Embriyo Donasyonu

Kıbrıs’ta embriyo bağışı (donasyonu), kısır çiftlerin hamilelik ve doğum sevincini yaşamalarına izin veren alternatif bir yoldur.

Embriyolar Kıbrıs’ta yumurta ve sperm bağışının bir ürünüdür. Taze donör yumurtalarını yumurta bağışçısından toplayıp Avrupa onaylı bir sperm bankasından aldığımız sertifalı donmuş donör spermi ile birleştiriyoruz. Elde edilen embriyoları derecelendirip transfer için seçiyoruz. Kalan embriyolarınız dondurulabilir ve ileride kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Embriyo Donasyonu Süreci

Kıbrıs’ta embriyo bağış (donasyon) bir tüp bebek tedavi yöntemidir.

Embriyo bağışı sürecindeki ilk önemli adım testlerdir. Kıbrıs’ta embriyo bağışından önce aşağıdaki testleri yaptırmanız gerekir:

  • TSH (tiroid uyarıcı hormon) ve Prolaktin düzeylerinizi değerlendirmek için hormon kan testleri
  • HIV ve Hepatit B ve C enfeksiyon testleri
  • Rahiminizde herhangi bir anormallik olup olmadığını incelemek için trans-vajinal ultrason taraması

45 yaşın üzerindeyseniz, Kıbrıs’a gelmeden önce doktorunuzdan bir sağlık raporu almanızı istiyoruz. Bu rapor bize genel sağlık durumunuz hakkında bilgi verecektir.

Testler tamamlanıp donör yumurta ve sperm seçildikten sonra, Kıbrıs’taki euroCARE IVF laboratuvarında her yumurtanın içine tek sperm hücreleri sokularak döllenme gerçekleşecektir. Tüp bebek doktorumuz embriyo gelişimine bağlı olarak embriyo transferi için size bilgi verecektir. Embriyo transferi normal olarak blastosist aşamasında (adet döngünüzün 17-19. Günü) gerçekleştirilir.

Embriyo bağışı, hazırlanan embriyoların rahminize yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Embriyo transferinden on iki gün sonra hamile olup olmadığınızı belirlemek için bir beta hCG kan testi yapılır. Pozitif bir gebelik oluşursa, gelecekteki gebelik kontrolleri yerel jinekoloğunuz tarafından yapılır.

Kıbrıs’ta Kriyoprezervasyon/Dondurma

En doğurgan olduğunuz dönemde yumurtalarınızı dondurma ve daha sonraki bir tarihte dölleyip transfer etme seçeneğine sahipsiniz. Kıbrıs’ta kriyoprezervasyon, doğurganlığınızı korumanıza ve daha erken yaşta yumurtaları dondurmanıza olanak sağlar.

Bir kadın doğduğunda ortalama yaklaşık 400.000 yumurtası olur ve bu sayı zamanla azalır. Bu durum doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Yumurta sayısındaki düşüş 30’ların sonunda ve 40’ların başında hızlanır. Yumurta kalitesi de kadınların yaşlarındaki artışla birlikte azalmaktadır. Kötü yumurta kalitesi, implantasyon başarısızlığının ve düşüklüğünün yaygın bir nedenidir.

Kıbrıs’ta Kriyoprezervasyon Süreci

Kriyoprezervasyon prosedürü, yumurtalarınızın sayısını ve kalitesini korumayı amaçlar.

Yumurtalık Stimülasyonu

Sürecin ilk adımı, yumurta toplama prosedürü için daha çok yumurta üretmektir. Tüp bebek doktorumuz, yumurta üretimini teşvik etmek için doğurganlık ilaçları reçete edecektir. Bu ilaçlar deri altına (cildin altına) enjekte edilir.

Bu süre zarfında, ürettiğiniz yumurtaların büyümesini ve sayısını değerlendirmek için yumurtalıklarınız düzenli olarak izlenir. Yumurtaların olgunlaştığında, yumurtalıklarınızı yumurtlamaya hazırlamak için bir hCG enjeksiyonu yapılır. HCG enjeksiyonu son yumurta olgunlaşmasını tetikler.

Yumurta Toplama

Çatlatma (HCG) iğnesinden 34 ila 36 saat sonra, doktorumuz yumurtaları yumurtalıklarınızdan alacak olan ağrısız ve kısa bir prosedür gerçekleştirir. İşlem, hafif sedasyon altında uygulanır. Yumurta toplama kliniğimizde yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Kriyoprezervasyon/Yumurta Dondurma

Toplanan yumurtalar, vitrifikasyon adı verilen hızlı bir dondurma işlemiyle dondurulup korunur. Vitrifikasyon, hücreleri “cam benzeri” hale gelecek kadar -196ºC’ye kadar hızla soğutan gelişmiş bir “flaş/hızlı dondurma” yöntemidir. Vitrifikasyon birkaç dakika içinde tamamlanır.

Yumurta Çözme

Dondurulmuş yumurtaları kullanmaya hazır olduğunuza karar verdiğinizde, bunlar laboratuvarımızda çözülür. Çözdürme, yumurtalarınızın döllendiği gün yapılan hızlı bir işlemdir. Çözülme, adet döngünüzle senkronize edilir. Dondurulmuş yumurtaların% 90’ından fazlası donma-çözülme işleminden sonra hayatta kalır.

Dölleme

Çözülmüş yumurtalar laboratuvarımızda her bir yumurtanın sitoplazmasına doğrudan tek bir sperm hücresinin enjekte edildiği İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI) adı verilen bir prosedürle döllenir. Kıbrıs’taki ICSI, zarın donma işlemiyle sertleştirilmesi nedeniyle önceden dondurulmuş yumurtalar için özellikle etkilidir.

Yumurtalar döllendikten sonra laboratuarımızda 3 ila 5 gün kültürlenirler. Embriyoları derecelendirip transfer için seçim yaparız.

Embriyo Transferi

Embriyo transferinden önce doktorumuz embriyoların kalitesini ve transfer için önerilen sayıyı sizinle paylaşır. Karar öncelikle yumurtaların dondurulduğu zamandaki yaşınıza göre verilir. Doktorumuz, görüntüleme için bir kateter ve abdominal ultrason kullanarak embriyoları transfer eder. Transfer Pap smear’a benzer ve herhangi bir anestezi veya sedasyon gerektirmez. Prosedür yaklaşık 15 dakika sürer.

Embriyo Dondurma

Transfer edilmeyen embriyonuz olursa ileride kullanılmak üzere dondurabiliriz. Embriyo dondurma güvenlidir ve embriyoya zarar vermez.

Kıbrıs’ta Donmuş Embriyo Transferi (DET)

Kıbrıs’ta kendi yumurtalarınızın partnerinizin (veya donörün) spermiyle döllenmesini seçebilirsiniz. Döllenmiş embriyoları dondurup istediğiniz zaman Kıbrıs’a gelip transferini gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Donmuş Embriyo Süreci

Kıbrıs’ta dondurulmuş embriyo transferi (DET) hormonal tedavi ile yapılır. Doğal adet döngünüzü kontrol etmek ve bastırmak için ilaçlar kullanırsınız. Yumurtalıklarınızın yanıtını belirlemek için kan testleri ve ultrason taramaları yapılır.

Daha sonra, implantasyon için sağlıklı bir rahim duvarına sahip olmanıza yardımcı olacak östrojen takviyesi veririz. Bu süre zarfında kan testleri ve ultrason taramaları ile izlenirsiniz. Progesteron da daha sonra tedavinize eklenir.

Embriyo transferi, progesteron takviyesinin başlatıldığı tarihe, rahim duvarı kalınlığına ve embriyonun hangi aşamada kriyo-prezerve edildiğine göre planlanır.

Embriyo transferi, embriyoların gebelik oluşturmak amacıyla kateter kullanılarak rahim içine yerleştirildiği son adımdır. Sonucu kontrol etmek için transferden 12 gün sonra düzenli bir hCG testi yaptırmanız istenir.

Embriyo transfersinden önce ve sonra yapmanız gerekenleri öğrenmek için bakınız: do’s and don’ts after an embryo transfer.

Kıbrıs’ta TANDEM Siklus IVF

Tandem IVF, Kıbrıs’ta 40 yaşın üzerindeki kadınlar için önerilen özel bir tüp bebek tedavisidir. Tüp Bebek Tedavisi (IVF), birden fazla yumurta üretmeyi ve almayı, yumurtaların eşinizin (veya donör) spermiyle döllenmesini ve embriyo (lar) ın rahminize aktarılmasını içerir. Tandem IVF, yumurtalarınızın döllenememesi veya kaliteli embriyolara dönüşememesi durumunda yumurta bağışçısının yumurtalarını kullanmamızı sağlar.

Donör yumurtaları ve sizin kendi yumurtalarınız aynı anda laboratuvarımızda spermle birleştirilir ve döllenmeye bırakılır. İki embriyo seti kalitelerine göre değerlendirilir ve transfer için seçilir.

Tandem Siklus Süreci

Tandem IVF, geleneksel bir tüp bebek tedavisindeki adımlarla aynı adımları izler. Birden fazla yumurta üretmek için hormon ilaçları kullanırsınız. Yumurta gelişiminize bağlı olarak 11-12. günde tedavinize devam edeceğiniz Kıbrıs’a gelirsiniz. Yumurtalar hazır olduğunda, Kıbrıs’taki euroCARE IVF kliniğimizde çatlatlma iğnesinden 34 ila 36 saat sonra yumurtanızı toplarız.

Yumurtalıklarınızı yumurta toplamak için hazırlarken, yumurta vericiniz benzer bir yumurtalık stimülasyon sürecinden geçer. Hormonal enjeksiyonların kullanılması ile donör birden fazla yumurta üretebilir. Hazır olduğunda, vericinizden gelen yumurtalar klinikte toplanır.

Sizin ve vericinizin yumurtaları, toplanan her yumurtanın içine tek sperm hücrelerinin doğrudan enjekte edildiği ICSI (İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) kullanılarak döllenir.

Yumurta bağışçılarımız, 20 ve 28 yaşları arasındaki genç, sağlıklı kadınlardır. 10 ila 12 “M2” derece (olgun, en iyi kalite) yumurta toplarız.

Tandem siklus sayesinde tek seferde hem kendi yumurtanızla hem de donor yumurtasıyla tüp bebek deneme imkanına sahip olursunuz.

euroCARE IVF ile Menopoz sonrası Hamilelik

Menopozdan sonra hamilelik son yıllarda, özellikle yumurta bağışı olmak üzere, yardımcı üreme teknolojisindeki son gelişmeler sayesinde mümkün ve daha kolay bir hale gelmiştir. euroCARE IVF’de, menopozdan sonra bir çocuk sahibi olmak ve aile kurma hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız birçok seçenek vardır. Kıbrıs’taki tedaviniz hakkında bilinçli karar vermenize yardımcı olması için doktorumuzdan tavsiye alabilirsiniz.

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?