Tüp Bebek Tedavisi 40 Yaşından Sonra Başarılı Mı?

Kadınların hamileliği 40’lı yaşlara kadar ertelemesinin birçok nedeni vardır. Bu nedenler arasında eğitim, kariyer hedefleri, istikrarlı bir ilişki içinde olma arzusu ve hatta maddi olarak güvende olma sayılabilir.

Tüp Bebek, 40 yaşından sonra hamile kalmaya çalışan kadınlar için en yaygın olarak kullanılan doğurganlık tedavisidir. Bu yüksek teknoloji, bir kadının hamile kalmasını engelleyen yaş veya diğer doğurganlık faktörleri nedeniyle önerilir.

Yaş arttıkça yumurta kalitesi ve miktarı düşer. Bu nedenle yaş, bir kadının doğurganlığını etkileyen en önemli faktördür. Kadınlar sınırlı sayıda yumurtayla doğarlar, bu da yaşamınız boyunca yeni yumurta üretmeyeceğiniz anlamına gelir. Bu sınırlı sayıda yumurta zamanla giderek azalır.

EuroCARE IVF kliniğinde, özellikle 40’lı yaşlarındaki kadınlar için bir tüp bebek programı tasarladık. 40 yaşından sonra bu özel IVF programında, uzman medikal ekibimiz bu yaş grubundaki kadınların bebek sahibi olmasına yardımcı olmak için bir dizi etkili tekniği bir araya getirdi. 40’lı yaşlardaki kadınlar için mevcut tedavi seçeneklerinin her birini gözden geçirelim.

Tandem Tüp Bebek

Tandem Tüp Bebek, bir kadın hastadan ve yumurta bağışçısından yumurta toplayıp bu toplanan yumurtaları eşin (veya sperm donörün) spermiyle döllemeyi ve embriyo(lar)ı alıcının rahmine aktarmayı içeren özel bir IVF tedavisi türüdür.

Tandem Tüp Bebek, geleneksel tüp bebek tedavisine çok benzer. Kadın hasta, daha fazla yumurta üretmek için siklusunun 2. veya 3. gününde stimulasyon ilaçları almaya başlar. 8-10 gün sonra hastanın tedaviye devam etmek için Kıbrıs’a gelmesi gerekir. Burada, yumurtalarının gelişimini değerlendirmek için hastanın yumurtalıklarını tarıyoruz. Doktor, yumurtaların hazır olduğuna karar verirse, çatlatma iğnesi (hCG enjeksiyonu) aldıktan 34 ile 36 saat sonra yumurta alma prosedürü planlanır.

Yumurta alımına hazırlanırken, yumurta donörünüz de sizin gibi aynı yumurtalık stimülasyon prosedüründen geçer. Hormon enjeksiyonlarının kullanılmasıyla, donör birden fazla yumurta üretebilecektir. Yumurtalar yeterince büyüdüğünde, basit bir yumurta toplama prosedürü gerçekleştirilir.

Toplandıktan sonra, iki yumurta seti ICSI (Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) yöntemi kullanılarak döllenir. Bu yöntemle sperm hücreleri tek tek toplanan her bir yumurtaya enjekte edilir. EuroCARE IVF’de, her IVF prosedüründe hiçbir ekstra ücret ödemeden ICSI gerçekleştiririz. ICSI, yardımcı üreme tedavilerinde kullanılan en etkili fertilizasyon yöntemidir.

Tandem IVF’in en büyük avantajı, hamileliği kendi yumurtalarınızla deneme şansı vermesi ve donör yumurtaları yedek plan olarak kullanabilmesidir. Bu şekilde, hastaların transfer için seçebilecekleri iki set embriyosu vardır.

Yumurta Donasyonu

Yumurta donasyonu, embriyoları oluşturmak için bir yumurta donöründen elde edilen yumurtaları kullanan destekli üreme prosedürlerinden biridir. EuroCARE IVF’de, tüm yumurta donörlerinin anonimliğine büyük özen gösteriyoruz. Bu, bağışçı hakkında herhangi bir kişisel bilginin size sunulmayacağı anlamına gelir. Aynı şekilde bağışçı da sizin kim olduğunuzu hiçbir zaman bilmez.

Tüm potansiyel bağışçılar, yumurta bağışı programımıza kabul edilmeden önce medikal testlerden geçmelidir. Veri tabanımıza tarama sürecini sadece başarıyla tamamlayacak adaylar eklenecektir. Yumurta donörü arayışında olan hastalar, danışmanlarının yardımıyla donörlerimizin profillerini görebileceklerdir.

Donör seçimi genellikle hastaların fiziksel özellikleri, uyruğu, eğitimi ve kariyeri gibi tercihlerine göre yapılır. Seçim sürecini kolaylaştırmak için, ebeveynlerden bir yumurta donöründe istedikleri özellikler hakkında bilgi verebilmeleri için medikal bir form doldurmaları istenir. Eşleşme yapıldıktan sonra yumurta bağışı işlemi başlayabilir.

İlk adım, bağışçı ile sizin adet döngünüzü senkronize etmektir. Döngüleriniz senkronize olduğunda, bağışçı yumurta üretimini teşvik etmek için doğurganlık ilaçlarını almaya başlayacaktır.

Yumurta vericisi yumurta alımı için hazırlanırken, alıcıya rahmini embriyo transferine hazırlamak için ilaçlar verilir. Transferden sonra embriyonun/embriyoların başarılı bir şekilde implante edilmesi için uygun bir ortam yaratmak önemlidir.

Yumurtalar hazır olduktan sonra, Kuzey Kıbrıs’taki kliniğimizde ultrason eşliğinde yumurta alma prosedürü planlanır. Bu işlem sadece 15-20 dakika sürer. Toplanan yumurtalar laboratuvarımızda ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) prosedürü kullanılarak döllenir. ICSI, sağlıklı sperm hücrelerinin toplanan yumurtaların her birini döllemesini sağlar. Yumurta alımından 3-5 gün sonra, embriyolar alıcının rahmine transfer edilir. 12 gün sonra hasta, beta hCG kan testi yoluyla gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol eder.

Embriyo donasyonu

Embriyo bağışı, yumurta ve sperm bağışını içeren bir doğurganlık tedavisidir. Embriyoları taze donör yumurtalarını donmuş donör sperm ile birleştirerek hazırlarız.

Kliniğimiz, kaliteli donör spermlerini Avrupa’daki saygın bir sperm bankasından temin etmektedir. Yapmanız gereken tek şey sperm donörlerinin profillerini araştırmak ve size en uygun olanı seçmek. Hamileliğin başarılı olmasını sağlamak için tüm sperm donörleri kapsamlı bir şekilde taranır.

Tedavi sürecinin başlangıcında bir donörde arzu ettiğiniz nitelikler hakkında sizden bilgi istenecektir. Kriterlerinize göre, danışman ekibimiz mükemmel eşleşmeyi bulmanıza yardımcı olacaktır.

Embriyo bağışı süreci birden fazla adımı içerir. İlk önemli adım, kadın hastanın gerekli testleri tamamlaması ve embriyo transferi için en iyi ilaç protokolünü belirlemektir.

Medikal değerlendirme yapıldıktan sonra, taze verici yumurtalarının donmuş donörün spermiyle döllenmesi işlemine devam edeceğiz. Elde edilen embriyolar, ICSI prosedüründen sonra laboratuvarda birkaç gün büyür. Doktorumuz embriyo transferinin tarihinibelirler. Üçüncü veya beşinci günde embriyolar gebelik elde etmek amacıyla transfer edilir. Embriyo transferinden 12 gün sonra, gebeliğin olup olmadığını belirlemek için bir beta hCG testi yapılır.

Kriyoprezervasyon (Dondurarak Saklama)

woman undergoing ivf after 40

Dondurarak saklama, taze yumurtaları ve embriyoları gelecekteki tüp bebek döngüleri için koruyan çok düşük sıcaklıklar kullanan bir prosedürdür. Kriyoprezervasyonun amacı, hücrelere verilen zararı en aza indirmek ve gelecekteki konsepsiyon için olasılık sağlamaktır.

EuroCARE IVF’de kriyoprezervasyon, donma oranlarını en üst düzeye çıkaran ve hücre hasarı riskini en aza indiren yeni bir teknoloji olan vitrifikasyon yoluyla uygular. Vitrifikasyonun amacı, hücrelerin kristalleşmesini ve dehidrasyonunu önlemektir. Koruma, yumurta / embriyo hücrelerini “cama benzer” duruma getiren ultra hızlı “flaş” dondurma yoluyla sağlanır.

Dondurulmuş hücrelerin depolandığı sıcaklık, ne kadar süreyle saklanabileceklerini belirler. Daha düşük sıcaklıklar, hücreleri uzun süre canlı tutacaktır. Depolamanın, genellikle -70C olan cam geçişin altında gerçekleşmesi çok önemlidir.

Dondurulmuş yumurtalarınızı/embriyolarınızı kullanmaya hazır hissettiğinizde, dondurulmuş hücreler yavaşça oda sıcaklığına getirilerek laboratuvarımızda çözülürler. İyi bir teknik kullanmak ve hızlı çalışmak, hücrelerin büyük bir kısmının prosedürde hayatta kalmasını sağlar. EuroCARE IVF’de, donmuş yumurtaların %90’ından fazlası dondurma-çözme sürecinden sonra hayatta kalır. Çözdürme, bir hastanın döngüsü ile senkronize edilmelidir, böylece embriyolar tam zamanında transfer edilebilir.

Yumurta Dölleme

Çözülen yumurtalar laboratuvarda Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI) adı verilen bir prosedürle döllenir. Bu noktada, sağlıklı sperm hücreleri doğrudan toplanan her yumurtanın sitoplazmasına enjekte edilir. Döllenme gerçekleştiğinde, embriyolar kültürlenecek ve ardından 3. veya 5. günde transfer edilecektir.

Embriyo Transferi

Dondurulmuş embriyoların kalitesi ve transfer edilecek sayı hakkında doktorumuzla görüşürsünüz. Karar, yumurtaların dondurulduğu yaşa göre verilir. Dondurularak saklanan embriyolar önce çözülür (ısıtılır) ve ardından kateter ve abdominal ultrason kullanılarak transfer edilir. Embriyo transferi prosedürü yaklaşık 15 dakika sürer.

Domuş Embriyo Transferi (DET)

Kliniğimizde Donmuş Embriyo Transferi (DET) hormonal ilaçların desteğiyle yapılmaktadır. Hastayı, implantasyona hazırlamak için östrojen ve progesteron takviyeleri kullanılır.

Embriyo transferinin tarihi şu faktörlere göre belirlenir: progesteron takviyesi başladığında, rahim astarının kalınlığı, embriyonun hangi aşamada dondurularak saklandığı ve anne yaşı. Embriyo transferi, embriyo yüklü bir kateterin rahim içerisine yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Sonucu kontrol etmek için transferden 12 gün sonra bir beta hCG testi yapılır. Test sonucu pozitifse, yerel kadın doğum doktorunuza yönlendirilirsiniz.

Preimplantasyon Genetik Tanı

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT), embriyonun genetik yapısı hakkında bilgi veren bir tekniktir. PGD ile 5. gün yani blastosist embriyodan bir hücre çıkarılır ve daha sonra analiz için laboratuvara gönderilir. Embriyo genellikle dondurulur ve test sonuçları hazır olduğunda transfer edilir. PGD, embriyoların tanımlanmasında yüzde 98 doğrudur.

40 Yaş Üstü Tüp Bebek Başarısı 

Destekli üreme teknolojisindeki araştırma ve ilerleme, birçok kadının 40’lı yaşlarında hamile kalmasını sağladı. EuroCARE IVF kliniğinde, hamile kalmak için tedavi arayan 40 yaş üstü birçok kadına yardımcı olduk.

Yumurta bağışı, özellikle 42 yaşın üzerindeki kadınlar için giderek daha popüler bir seçenek haline geldiğinden, euroCARE IVF kliniği, yüksek nitelikli, başarılı yumurta donörleriyle çalışmaktadır. Yumurta bağışı programımız, 40 ve 45 yaş üstü kadınlarda %70 ile %78 arasında değişen başarı oranlarına sahiptir.

euroCARE IVF’te 40’tan sonra Tüp Bebek

Kadınlar nesiller boyu 40’lı yaşlarında hamileliğin mümkün olmadığını biliyordu. Destekli üreme teknolojisindeki gelişmelerle birçok kadın 40’lı yaşlarında bile hamile kalabilmektedir. Yaş, doğurganlığı ve gebelik şansını etkileyen önemli faktörlerden biri olsa da, yine de IVF’den yararlanabilirsiniz. 40 yaşından sonra hamile kalmak isteyenler için in vitro fertilizasyon (IVF), ebeveynlik hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak tek tedavi seçeneğidir. Seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için ekibimizle iletişime geçin!

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?