EuroCARE IVF’te, 10 hastanın 8’i pozitif gebelik sonucu elde etmektedir. Kuzey Kıbrıs’ta maddi ve manevi her detayı kapsayan infertilite (kısırlık) programımızla sevincinize ortak olmak istiyoruz.
IVF istatistikleri kliniksel olarak anlamlı olmakla birlikte, bireysel fertilite tedavilerinin sonucu ne olursa olsun, tüm euroCARE hastalarımızın memnuniyetini ölçemezler.
EuroCARE IVF’de, 10 hastanın 8’i pozitif gebelik sonucu elde etmektedir.
Tüp bebek tedaviniz başarılı oldu mu?
Kuzey Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisi yolculuklarının sonuna yaklaşan hastalar için bir sonraki bölüm başlar. Testler, iğneler, doktor ziyaretleri, telefon görüşmeleri – bu kadar hazırlıktan sonra, Kıbrıs’a seyahat ve embriyo transferi tamamlandı! Yolculuğun bir sonraki aşamasına geldik – betaHCG gebelik testi.
Hamilelik için en doğru test beta hCG kan testidir. HCG hormonu hamilelik sırasında üretilir. Yumurtayı döllendikten ve rahim duvarına yapıştıktan sonra besleyen plasentayı oluşturan hücreler tarafından oluşturulur. Gebelik testi, embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.
- 5 mIU / ml’nin altındaki hCG seviyesi “hamile değil” olarak kabul edilir
- 25 mIU / ml’nin üzerindeki hCG seviyesi “hamile” olarak kabul edilir
- 5-25 mIU / ml arasındaki hCG seviyesi, ne olabileceğini doğrulamak için bir takip testi gerektirir
Genel olarak, hCG seviyeleri 72 saatte bir iki katına çıkar. Seviye, gebeliğin ilk 8 – 11 haftasında zirveye ulaşacak ve hamileliğin geri kalanın da ise düşecektir.
Lütfen dikkatli olun ve önünüzdeki hCG numaralarını fazla düşünmemeye çalışın. Normal hamilelik düşük hCG seviyelerine sahip olabilir ve mükemmel sağlıklı bir bebeğe neden olabilir. 5-6 haftalık gebelik sonrası bir ultrasondan elde edilen sonuçlar, hCG sayılarını kullanmaktan çok daha doğrudur. 7-8 haftalık gebelikte kalp atışı tespit edilebilir.
euroCARE IVF Başarı Oranları
EuroCARE IVF’te tüp bebek başarı oranlarının, karar verme sürecinizin önemli bir yönü olduğunu biliyoruz. IVF başarısının çok bireysel olduğunu ve kişisel koşulların her bir kişinin başarılı bir hamileliğe ulaşma olasılığını etkilediğini hiçbir zaman unutmamalısınız.
Kendi yumurtanızla IVF
Üreme tıbbi alanı, son yıllarda IVF başarısını önemli ölçüde iyileştiren birçok teknolojik gelişmeyle hızla ilerlemektedir. Kıbrıs’ta İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI), ekibimizin bir yumurtayı başarılı bir şekilde döllemesini sağlayan teknolojilerden biridir. 2019 yılında, ICSI kullanarak IVF yoluyla başarılı bir hamilelik şansı aşağıdaki gibidir:
Yumurta Donasyonu
Donör yumurtası kullanabilen Kıbrıs’ta Tüp Bebek, yumurtalık rezervleri azalmış veya yumurta kalitesi düşük olan kadınlar için önerilen başarılı bir tedavidir. Yumurta donasyonlu tüp bebek tedavimizdeki yüksek başarı oranımızın başlıca sebeplerinden, 21-28 yaş arası genç, sağlıklı yumurta bağışçılarını kullanmamızdır. 2019’daki yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisi klinik gebelik oranlarımız aşağıdaki gibidir:
Sperm Donasyonu
Kuzey Kıbrıs’ta euroCARE IVF’te sperm bağışı, bireylerin ve çiftlerin ailelerini inşa etmelerine veya büyütmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış kapsamlı bir bağış programıdır. Sperm donasyonlu tüp bebek tedavisi başarı oranları, hastanın geçmiş medikal öyküsü, yaş, yumurta kalitesi, yaşam tarzı alışkanlıkları vb. gibi çeşitli faktörlerden etkilenir.
PGT ile Tüp Bebek
Kıbrıs’ta Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT), IVF başarısını büyük ölçüde iyileştiren başka bir tekniktir. Bu ileri teknoloji, medikal ekibimizin en kaliteli embriyoları hastaya transfer etmeden önce seçme şansını sağlar. PGT testinden sonra klinik gebelik oranlarında artışlar daha çok görülür. Aşağıdaki grafik PGT hastalarının klinik gebelik oranlarını göstermektedir:
Tüp Bebek Başarı Oranları
Tüp bebek başarı oranları, olumlu sonuçlarla sonuçlanan tüm IVF prosedürlerinin yüzdesidir. Sonuçların değerlendirilmesinde kullanılan hesaplama yöntemine göre iki tür başarı oranı vardır: gebelik ve canlı doğum oranları.
IVF gebelik oranını hesaplamak için formül:
*Gebelik oranı formulü
Canlı doğum oranı, canlı doğuma yol açan tüm IVF tedavilerinin yüzdesidir. Bu oran düşük veya ölü doğumu içermez ve ikiz veya üçüzler gibi çok dereceli doğumlar tek bir gebelik sonucu olarak kabul edilir.
*Canlı doğum oranı formülü
Klinik gebelik oranı çoğunlukla canlı doğum sayısı henüz mevcut olmadığında kullanılır. Hamileliğin tam vadeye ulaşması yaklaşık 40 hafta sürdüğü ve sonuçların hala bilinemeyebileceği için gebelik oranlarının kullanımı daha uygundur. Bu nedenle tüp bebek kliniğimiz mevcut olan sadece gebelik oranlarını yayınlamaktadır.
Kaynaklar:
https://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_fertilisation#Success_rates
https://www.centerforhumanreprod.com/services/infertility-treatments/ivf/success-rates
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/getting-pregnant/in-depth/fertility/art-20047584
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23827986