Kuzey Kıbrıs’taki EuroCARE Tüp Bebek Merkezindeki medikal uzmanlarımız sadece sınırları zorlamıyor aynı zamanda gebeliği imkansız gibi düşünülen çiftlerin hayallerine kavuşmasına pek çok tedavi yöntemiyle yardımcı oluyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri olan EuroCARE, yüzlerce çiftin ebeveynlik duygusunu yaşamasına yardımcı oluyor. Embriyo bağış programımız başarılı ve pozitif gebelikler elde etmek için olağanüstü başarı oranlarına odaklanmıştır.
EuroCARE IVF’teki embriyo bağışı, tek bir kadın veya çiftin canlı yumurta ve sperm üretemediği ve istediği bebeğe sahip olmak için hem yumurta bağışı hem de sperm bağışının kullanılması gerektiği tedavi şekli olarak tanımlanır.
Embriyo bağışı (donasyonu) ile ilgili sorularınız mı var? Özel hasta danışmanınız sizinle kişisel durumunuz hakkında konuşabilir ve tedavinizi planlamanıza yardımcı olur.
Yumurta & Sperm (Embriyo) Donasyonu
Kuzey Kıbrıs’ta embriyo bağışı, çiftlere hamilelik ve çocukla bağ kurma heyecanını yaşama şansı sunar. Başarılı bir sonuç alabilmek için rahminizin tedaviye hazır olduğundan emin oluruz. Doktorumuz tedavi planınızı onayladıktan sonra, reçetenizi ve ilaç protokolünüzü size gönderir. Hasta danışmanınızla herhangi bir sorunuz olursa iletişime geçebilirsiniz.
İlk adım olarak yumurta ve sperm bağışçınızı seçeriz. Yumurta donörünüz Kuzey Kıbrıs’ta hazırlıklara başlarken siz de kendi evinizde ilaç protokolünüzü takip edersiniz. Yumurta verici, yumurtalarını geliştirmek için günlük enjeksiyonlar kullanır. Yumurtalar olgunlaştığında, yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurtalar daha sonra ICSI prosedürü kullanılarak spermle döllenir ve laboratuvarımızda elde edilen embriyoların gelişimi izlenir. Embriyoları gelişiminin 5. gününde blastosist aşamasına ulaştıklarında rahminize transfer ederiz.
Endometrium duvar kalınlığı gelişimini kendi ülkenizde kontrol ettirebilirseniz Kıbrıs’a sadece 2 günlüğüne gelmeniz yeterlidir. Tabii ki güzel Kıbrıs’ımızda istediğiniz kadar kalıp doğal güzelliklerden faydalanabilirsiniz. Deneyimli hasta danışmanınız yolculuğunuzun planlanmasında size yardımcı olur.
Arzu ederseniz, Preimplantasyon Genetik Taramasını (PGT) da tedavinize dahil edebilir, transfer edilmeyen fazla embriyolarınızı da kliniğimizde dondurabilirsiniz.
Yumurta Donörü Detayları
Yumurta bağışçılarımız, bağış programımıza katılmadan önce titiz bir taramadan geçer. Bu, doğurganlık seviyelerinin yüksek oldugundan, herhangi bir genetik veya bulaşıcı hastalık taşımadıklarından emin olmamızı sağlar.
Sağlık Bakanlığının mevzuatına göre, yumurta verici ile alıcı arasındaki anonimlik esastır. Bu nedenle bağışçılarımızın fotoğraflarını gösteremiyoruz ancak sizin fotoğrafınızı ve medikal değerlendirmelerinizi göz önünde bulundurarak EuroCARE ekibimiz, sizin için en doğru donörü seçer. Çoğu hasta için, yumurta vericisinin benzer fiziksel özelliklere sahip olması çok önemlidir. Bunu anlıyor ve en uygun eşleşmeyi sağlamak için özenle çalışıyoruz.
En çeşitli yumurta donör veritabanlarından birine sahibiz. Bağışçılarımızın çoğu burada beş yerel üniversiteden birinde öğrencidir. Yumurta donörünüzle ilgili olarak şu bilgileri sizinle paylaşabiliyoruz: Kan grubu, yaş, göz ve saç rengi, boy, kilo, cilt tonu, meslek, eğitim ve uyruk. Bağışçılarımız 20-28 yaşları arasındadır ve toplanan tüm yumurtalar yalnızca sizindir.
Sperm Donörü Detayları
EuroCARE ekibi size uygun bir sperm donörü sağlar. Sizden boy, kilo, göz ve saç rengi, cilt tonu, meslek, eğitim ve uyruk gibi donörünüzde aradığınız özellikleri isteriz. Sperm bağışı da yumurta donasyonu gibi anonimdir ve bu nedenle donörün resimlerini gösterememekteyiz. Tüm sperm bağışçıları da sağlıklı hareketli spermlere sahip olduklarını, genetik veya bulaşıcı hastalıklardan arınmış olduklarını kanıtlayan yoğun bir tarama sürecinden geçer. Bu testler düzenli aralıklarla yapılır.
Uygulanan Testler
-
- Doktor ile ilk konsültasyon yapılır.
- Tüm çiftler için psikolojik danışma önerilir.
- Yumurta ve Sperm donör profillerinin tamamlanması (örn. medikal geçmiş, genetik geçmiş, vb.)
- Donör anketinin doldurulması ve uygunluk tarama formu
- ÖNERİLEN TESTLER:
-
- *Bulaşıcı Hastalık Taraması – HIV, Hepatit B / C, Sifiliz, Chlamydia’yı içerir – Erkek testleri ayrıca HTLV-1 ve 2, CMV IgG / IgM’yi içerir
-
- *Uygun genetik bozukluklar için kan testi ile genetik tarama (etnik kökene dayalı olarak) – (henüz bilinmiyor ve belgelenmemişse)
-
- *Kan grubu (henüz bilinmiyor ve belgelenmemişse)
Kaynaklar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Embryo_donation
https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(12)02256-X/fulltext
https://www.azfertility.com/wp-content/uploads/2016/01/Embryo-Donors-Screening-Checklist.pdf