Assisted Hatching (Yardımla Yuvalama)
Döllenmeyi takip eden ilk birkaç gün, döllenmiş yumurta (embriyo) ‘zona pellucida’ adı verilen koruyucu bir zarla çevrilidir. Zona, birden fazla spermin yumurtayı döllemesini engellemek için bir bariyer oluşturur. Zona pellucida, embriyonun rahme yerleşebilmesi için yumurtadan çıkmasına izin verir. Embriyo rahim duvarına yapışmaya başladığında, zona kısmen çözülerek embriyonun dışarı çıkmasına izin verir. Bu, implantasyon işleminin başladığı zamandır.
Tüp bebek tedavisinde Assisted Hatching nedir
Bazı hastalarda zona pellucida belirgin şekilde daha kalındır ve bu da embriyonun yumurtadan çıkmasını zorlaştırır. Assisted Hatching (yardımla yuvalama), implantasyonu kolaylaştırmak için embriyo transferinden önce gerçekleştirilen bir laboratuvar tekniğidir. EuroCARE IVF’de, zonada küçük bir açıklık yaratmak için en son lazer teknolojisini kullanıyoruz. Rahim içine aktarıldıktan sonra, embriyo yumurtadan çıkabilir ve rahim zarına daha kolay yerleştirilebilir.
Kimlere Yardımla Yuvalama Önerilir
Kıbrıs Tüp Bebek döngüleri sırasında yardımla yuvalama için en yaygın endikasyonlar şunlardır:
- Yaş faktörü – kadın hasta 35 yaşından büyük olması
- Yumurta kalitesi faktörü – yüksek folikül uyarıcı hormon (FSH) seviyeleri, düşük Anti-Müllerian hormon (AMH) seviyeleri veya azalmış yumurtalık rezervi
- Embriyo kalite faktörü – yavaş büyüme ile düşük kaliteli embriyolar
- Zona pellucida faktörü – aşırı kalın zona pellucida içeren embriyolar
- Başarısız IVF döngüleri – önceki bir veya daha fazla başarısız IVF döngüsü
Lazer Tekniğiyle Assisted Hatching (Yardımlı Yuvalama)
Lazerle yapılan yardımlı yuvalama yöntemi, zona pellucida’yı kırmak için en yaygın kullanılan, en verimli ve en doğru teknik haline gelmiştir. Lazer ışınının zona pellucida’nın belirli alanlarına yönlendirilmesi için maksimum hassasiyetle ve yüksek büyütme kullanılarak gerçekleştirilir. Aynı teknik, PGD ve PGS gibi preimplantasyon genetik testler için embriyolardan hücre çıkarmak için de kullanılır.
Lazer-assisted-hatching, zona pellucida’yı yüksek hassasiyetle çıkarmak için oldukça odaklanmış bir kızılötesi lazer ışını kullanır. Bu teknik, standart yöntemlere kıyasla zonayı kesmek için daha az zaman gerektirir. Ayrıca, lazer çok daha hızlıdır ve bu nedenle embriyonun inkübatör dışında kalması için daha az zaman gerekir. Lazer teknolojisi, zona pellucida’nın daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli mikromanipülasyonunu sağlar.
Assisted Hatching İmplantasyon Oranlarını İyileştirir Mi?
İmplantasyon (tutunma), 5. gün embriyosu transfer edildikten 1-5 gün arasında gerçekleşir. 3. gün embriyo transferi yapılırsa da implantasyon penceresi transferden 6-10 gün sonra açılır. Eğer hastalar iyi bir döllenme ve embriyo gelişimi sağlayabilirse Yardımlı Yuvalama, tüp bebek tedavisi sırasında implantasyon şansını arttırabilir.
Assisted Hatching ve Doğum Kusurları
Zona pellucida, embriyonun cansız bir bileşeni olduğundan dış tabakaya nüfuz etmek, embriyo büyümesi için hiçbir tehdit oluşturmaz! Lazerli yardımlı yuvalama, geçmişte kullanılan diğer standart yardımlı yuvalama tekniklerine göre daha üstündür. Lazer teknolojisi son derece hassas ve etkilidir, bu nedenle prosedürü embriyo(lar) için çok daha kısa ve güvenli hale getirir. Bu tekniğin aşırı ısınma veya embriyoya zarar verme gibi olumsuz etkileri yoktur.
EuroCARE IVF’te Assisted Hatching Fiyatı Nedir?
Kuzey Kıbrıs’taki Tüp Bebek kliniğimizde yardımlı yuvalama için ek bir ücret alınmaz. Yardımlı yuvalama, IVF döngüsü sırasında gerçekleştirilir ve bu nedenle tedavi fiyatına dahildir.
Kuzey Kıbrıs’ta Assisted Hatching
Geçmişte tedavi başarısızlığı yaşayan kadınlar assisted hatching yöntemiyle implantasyonu ve hamilelik başarısını arttırabilir. Bu ileri teknoloji, embriyonun rahim duvarına daha kolay yerleşmesine yardımcı olabilir, bu da sonuçta başarılı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek ile sonuçlanırE EuroCARE IVF hiçbir ekstra ücret ödemeden assisted hatching sunar! Kıbrıs’ta IVF tedavisini düşünüyorsanız, tüp bebek tedavisinin maliyeti ve süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için hasta danışmanımızla iletişime geçin!