Kıbrıs’ta Tüp Bebek (In Vitro Fertilizasyon) Nedir?

Kıbrıs’ta Uygun Fiyatlı Tüp Bebek

Kıbrıs’taki düşük maliyetli tüp bebek tedavimiz, kadının yumurtalıklarından yumurta toplamayı ve laboratuvarımızda partnerin (veya donör) spermiyle döllemeyi içeren yüksek teknolojili bir yardımcı üreme teknolojisi (ART) prosedürüdür. Elde edilen embriyolar daha sonra anne adayına transfer edilir. Kıbrıs’ta IVF, yüksek başarı oranlarına sahip popüler bir doğurganlık tedavisidir.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisine Kimler İhtiyaç Duyar?

Kıbrıs’ta IVF, önceki tedavileri başarısız kısırlık sorunları olan bireyler ve çiftler için bir tedavidir. Yardımcı üreme teknolojisindeki büyük ilerlemeler sayesinde IVF genellikle ilk tercih edilen tedavidir.

Kimler Kıbrıs’ta Tüp Bebek Yaptırabilir?

Kıbrıs’ta IVF, aşağıdaki gibi fertilite sorunları ile mücadele eden kadınlara önerilir:

  • hasarlı veya tıkalı fallop tüpleri
  • rahim anormallikleri
  • endometriozis
  • açıklanamayan kısırlık
  • genetik hastalıklar
  • kromozomal anormalliklerle ilgili kısırlık veya tekrarlayan gebelik kaybı

Tüp Bebek Kıbrıs, erkek faktör kısırlığı yaşayan çiftler için de bir seçenektir. ICSI (Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) ile IVF, anormal spermden muzdarip çiftlerin bir aile kurabilmelerini sağlar. Kıbrıs’ta ICSI, IVF sırasında kullanılan ve toplanan yumurtaların spermle döllenme olasılığını önemli ölçüde arttıran, oldukça gelişmiş bir dölleme tekniğidir. Kuzey Kıbrıs’taki euroCARE IVF’de, tüm tüp bebek tedavileri için hiçbir ekstra ücret ödemeden ICSI kullanıyoruz.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Neden Faydalıdır?

  • Kıbrıs’ta IVF, erkek ve kadın kısırlığını başarıyla tedavi etmektedir. Eksik, hasarlı veya tıkalı fallop tüpleri, erken yumurtalık yetmezliği, endometriozis veya PCOS (polikistik yumurtalık sendromu) olan kadınlar IVF’den yararlanabilir.
  • Kıbrıs’ta IVF, hem bilinen hem de açıklanamayan kısırlık sorunları olan erkeklere de yardımcı olabilir. Bazı şiddetli erkek kısırlığı vakalarında, canlı sperm elde etmek için cerrahi sperm alımı gerçekleştirilebilir. Kıbrıs’ta geri dönüşümsüz vazektomisi olanlar, testis kanseri olanlar, sperm sayısı düşük veya hiç olmayan erkekler de dahil olmak üzere birçok kişiye tedavi seçeneği vardır.
  • PGS veya PGT ile birleştirildiğinde, Kıbrıs’taki IVF sağlıklı bir çocuk sahibi olma şansını arttırır. Genetik bozuklukların taşıyıcıları olduğu bilinen ve bir genetik bozukluğu veya kromozomal anormalliği çocuklarına geçirmekten endişe duyan çiftler, transferden önce embriyolarına PGS veya PGD testi yaptırabilirler. Embriyolar, Kıbrıs’ta PGS veya PGD gibi oldukça gelişmiş genetik tarama teknolojileri ile taranmaktadır.
  • Yumurtalık rezerviniz veya kalitesi düşükse, donör yumurtaları kullanmak, gebelikte başarı şansınızı arttırabilir. Tedaviniz için euroCARE IVF donör veri tabanımızdan bir yumurta donörü seçebilirsiniz.
  • Kıbrıs’ta eşcinsel çiftler de tüp bebek tedavisinden yararlanabilir. Bu çiftler donör yumurtaları veya spermleri kullanarak bir aile kurabilirler.
  • Kıbrıs’tA Tüp Bebek ile, kalan kaliteli embriyoları ileride kullanmak üzere dondurabilirsiniz. Alternatif olarak, yumurtalarınızın doğru zamanda dondurulmasını (kriyoprezervasyon) ve gelecekteki IVF döngülerinde döllenme için kullanılmasını seçebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Süreci Nedir?

Tüp bebek sürecine adım adım genel bir bakış:

Adım 1: İlk Randevu

Ebeveynliğe doğru ilk adımınız, hasta danışmanımızla bağlantı kurmakla başlar. İlk IVF randevunuz sırasında, Kuzey Kıbrıs tüp bebek uzmanımız verdiğiniz bilgileri gözden geçirecek ve daha önceki testleri veya tedavilerinizi inceleyecektir. Tedavi seçeneklerinizle ilgili görüşüldükten ve tüm sorular yanıtlandıktan sonra, tedavi sürecinin bir sonraki adımına ilişkin talimatlar alacaksınız.

Randevunuz sırasında, IVF uzmanımız ayrıca rahim ve yumurtalık fonksiyonunuzu değerlendirmek için belirli testleri tamamlamanızı önerebilir. İlk randevu için Kıbrıs’a gelmenize gerek yoktur. Doktorumuz veya hasta danışmanımız ile Telefon veya Whatsapp görüşmesi yapabilirsiniz.

Adım 2: Döngü Baskılama

Bazı durumlarda, hastalara doğal adet döngülerini bastırmak için ilaçlar reçete edilir. Bu, yumurtalık uyarımı için kullanılan ilacın daha etkili olmasını sağlamak içindir. Baskılama ilaçlarına ihtiyacınız olup olmadığına doktorumuz karar verecektir.

Adım 3: Yumurtalık Stimülasyonu

Doğal döngünüz bastırıldıktan sonra, bir sonraki adım yumurtalıklarda birden fazla yumurta üretimini teşvik etmek için IVF hormon enjeksiyonları almak olacaktır. Daha fazla yumurtaya sahip olmak, transfer için kullanılacak daha fazla embriyo seçeneği sunar.

Adım 4: Takip 

Yumurtalık stimülasyonu aşamasında, rutin kontroller yapılacaktır. Yumurtalıklarınızın hormon enjeksiyonlarına verdiği tepkiyi değerlendirecek ve yumurtaların büyümesini ölçecek kan testleri ve ultrason ile izleneceksiniz..

Adım 5: Çatlatma İğnesi

Yumurtalarınız 18 – 20 mm boyutuna ulaştığında, çatlatma iğnesi olarak da bilinen bir hCG enjeksiyonu yapılacaktır. Bu, yumurtalarınızın olgunlaşmasına yardımcı olacak son hormon enjeksiyonunuz olacaktır.

Adım 6: Yumurta Toplama

HCG enjeksiyonu yapıldıktan 36 – 38 saat sonra, yumurtalarınız Kıbrıs’taki tüp bebek kliniğimizde hafif sedasyon gerektiren basit bir tıbbi prosedürle toplanacaktır. Katetere takılan ince bir iğne ile yumurtalıklardaki foliküllerden olgun yumurtaları ultrason kullanılarak toplanyacağız. Kıbrıs’ta yumurta toplama, yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Adım 7: Yumurta Dölleme

Toplanan yumurtalar döllenene kadar özel bir kültür ortamında tutulur. Toplanan yumurtalar daha sonra euroCARE IVF laboratuvarımızda döllenir. İki gün sonra normal embriyolar 2-6 hücre, döllenmeden üç gün sonra embriyolar 7-9 hücre arasında olacaktır. Gelişimin dördüncü gününde normal embriyoların çoğu morula aşamasına ulaşır. Yumurta toplandıktan sonraki 5. günde bazı embriyolar blastosist aşamasına ulaşacaktır.

Adım 8: Embriyo Transferi

Laboratuvarımızda embriyolar gelişirken, rahim iç yüzeyini hazırlamak için hormon ilaçları almaya başlayacaksınız.

Artık embriyo olarak adlandırılan döllenmiş yumurtalar laboratuarımızda birkaç gün kültürlendikten sonra doktorumuz embriyo transferini gerçekleştirecektir. Embriyolar rahim ağzından geçen bir kateter vasıtasıyla rahim içine aktarılır. Bu prosedür basittir ve herhangi bir sedasyon gerektirmez. Bununla birlikte, işlem sırasında kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olmak için talep üzerine size hafif bir yatıştırıcı verilebilir. Transfer edilecek embriyo sayısı, yaşınıza, kalitesine ve gelişim aşamasına bağlı olacaktır.

Adım 9: Gebelik Testi

Embriyo transferinizden 12 gün sonra, hCG hormonu düzeylerinizi ölçmek için beta hCG kan testi yapılır. Yüksek hCG seviyesi, gebeliğin erken bir göstergesidir.

Tüp Bebek Tedavisi İlk Denemede Başarılı Olur Mu?

Tüp bebek başarı oranları tüp bebek merkezi seçerken bilinçli bir karar vermenizi sağlar. Her kadının tüp bebek tedavisinin sonucunu etkileyen çok sayıda bilimsel faktörler vardır: FSH seviyeleri, yaş, başarısız IVF girişimlerinin sayısı (veya başarısız doğal girişimlerin sayısı), yumurtalık rezervi, stres, kilo, üreme sistemi, transfer sırasında embriyonun yaşı (2., 3., 4. Gün veya blastosist) ve siklusta üretilen yumurta sayısı.

Kıbrıs euroCARE IVF’de,  10 hastadan 8’i pozitif gebelik sonucu elde ediyor. 35 yaşın altındaki kadınlar için başarı oranları, döngü başına yüzde 67 ile 78 arasında değişmektedir. 35-39 yaş arası kadınlar için başarı oranı yaklaşık %49’dur. Kıbrıs’ta 40 ile 44 yaş arasındaki kadınların tüp bebek yoluyla başarıya ulaşma şansı yüzde 29’dur.

Kıbrıs euroCARE IVF Kliniğinde Tüp Bebek

Kıbrıs’taki IVF sırasında, fertilite sorununuzu etkili bir şekilde çözmenize yardımcı olmak için gelişmiş teknikleri kullanan euroCARE ekibi, kısır bireylerin ve çiftlerin çocuk sahibi olmasına yardımcı olabilir. Kullandığımız tekniklerden biri yumurtaları etkin bir şekilde döllemek için ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) ve embriyologlarımızın en iyi embriyoları seçmelerine yardımcı olmak için preimplantasyon tarama testleridir (PGS ve PGD).

euroCARE IVF merkezimizdeki tüp bebek süreci hakkında daha fazla bilgi almak ve hamile kalma şansınız için lütfen hasta danışmanımzla iletişime geçin.

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?