Kıbrıs

+90 533 849 87 87

Sabit Hat

+90 392 225 84 10

info@caretupbebek.com

Tüp Bebek Kıbrıs

Kliniğimizde yüksek gebelik oranlarıyla Tüp Bebek tedavisini uyguluyoruz. Kıbrıs'taki zamanınızı EuroCARE başarısıyla değerli kılın.

Tüp Bebek tedavisi, hastanın fiziksel ve duygusal yönlerinin anlaşılmasını gerektiren yoğun bir süreçtir. Deneyimli tüp bebek uzmanlarımız tarafından yönetilen EuroCARE IVF, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yasal olan her tedaviyi uygulayabilen bir Tüp Bebek merkezidir.

In Vitro Fertilizasyon (IVF), kısaca bir kadının yumurtalıklarından yumurta alınmasını ve laboratuvarda sperm ile döllenmesini içerir. Bu döllenmiş yumurta embriyo olarak adlandırılır. Embriyo; embriyo transferi yöntemiyle bir kadının rahmine transfer edilir veya daha sonra kullanılmak üzere dondurularak saklanır.

Kıbrıs’ın önde gelen merkezlerinden biri olan kliniğimizde, deneyimli tüp bebek uzmanlarımız, size bu yolculuğunuzda en iyi kaliteyle eşlik etmek için hazır bulunmaktadır.

Tüp Bebek Tedavi Çeşitlerimiz:

  • Kendi yumurtanız ve eşinizin spermi
  • Kendi yumurtanız ve donör spermi
  • Kendi yumurtanız, donör yumurtası ve eşinizin spermleri
  • Donör yumurtası ve eşinizin spermi
  • Donör yumurtası ve donör spermi

Mükemmel bir tüp bebek tedavi süreci, teknolojik alt yapı, gelişmiş üremeye yardımcı tedavi seçenekleri ve kanıtlanmış başarılı sonuçlarla birleşir. EuroCARE ekibi, IVF ve diğer tüp bebek tedavileri için dünyanın dört bir yanından gelen çiftleri ağırlamaktan mutluluk duyar.

Kuzey Kıbrıs’ta Tüp Bebek Avantajları

Tüp Bebek tedavisine başlamadan önce doktorunuz alternatif tedaviler önerebilir. Bunlar spontan (kendiliğinden) gebelik oluşmasına yardımcı infertilite ilaçlarını veya IUI – Aşılamayı içerebilir. Bunlara rağmen altı ay -bir yıl içinde hala ilerleme kaydedilmediyse, aşılama denemeleri başarılı olmamışsa veya size yardımı olabilecek tüp bebek dışında bir seçenek kalmamışsa, bir ART tedavisi düşünebilirsiniz.

Yaşa bakılmaksızın doğrudan Tüp Bebek tedavisi ihtiyacı olan bir çok medikal neden vardır fakat özellikle 40 yaşın üzerindeki kadınlara birincil infertilite tedavisi olarak IVF önerilmektedir. Tüp Bebek işlemi dışında seçeneğinin olmadığı durumları şöyle özetleyebiliriz.

  • Tıkanmış / hasar görmüş / çıkarılmış fallop tüpleri
  • Yumurtlama bozuklukları (Erken yumurtalık yetmezliği, PCOS)
  • Rahim / servikal sorunlar (fibroidler, polipler, endometriozis)
  • Düşük sperm sayısı / anormallik
  • Açıklanamayan infertilite
  • Bazı genetik anormallikler

Tüp Bebek tedavisi, bebeğin genetik bir bozukluğa sahip olma olasılığı varsa da önerilir. Bu durumda Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) embriyoları belirli genetik bozukluklar açısından kontrol etmek için yapılır. Bu, IVF tedavisi ile elde edilen embriyolardan sadece genetik olarak sağlıklı olanların uterusa transfer edileceği anlamına gelir.

Kuzey Kıbrıs’ta Tüp Bebek

Avrupa standartlarına uygun olan kliniğimizdeki İn Vitro Fertilizasyon (IVF) tedavisi hastanın kendi yumurtalıklarından veya bunun mümkün olmadığı  yumurta donöründen elde edilen sağlıklı yumurtalar kullanılarak yapılmaktadır.

IVF, toplanan yumurtaların ve spermlerin birleştirildiği bir teknolojidir. Bu hücreler başarılı bir döllenme şansını büyük ölçüde arttıran özel bir kültür ortamında birleştirilir. Embriyolar, kalite için derecelendirildikleri modern IVF laboratuvarımızda gözlemlenir, büyütülür ve tercihen blastokist aşamasına ulaştığında, seçilen miktarda embriyo anne adayının rahmine transfer edilir.

Kontrollü over stimulasyonu, yumurta/sperm alımı, döllenme (ICSI) ve embriyo transferi dahil olmak üzere Tüp Bebek tedavisi sırasında gereken tüm prosedürler dünyadaki son teknolojiyi yakından takip eden kliniğimizde yapılmaktadır.

Bir Tüp Bebek tedavisi yaklaşık 15-20 gün sürer ancak Kıbrıs’ta geçireceğiniz zamanı, tedaviye kendi ülkenizde başlayarak kısaltma şansına sahipsiniz.

EuroCARE Tüp Bebek Süreci

Ebeveynlik yolculuğunuza başlamak için lütfen size yardımcı olacak hasta danışmanlarımızdan biriyle bağlantı kurun. Herkesin farklı koşulları vardır. Deneyimli danışmanlarımız sorularınızı cevaplamak ve doğru kişiselleştirilmiş tedavi planınızı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Adım Adım Tüp Bebek

Adım 1 | Testler

Tedavide ilk adım fertilite durumunu kontrol etmek için gerekli olan testleri yapmaktır. İlk olarak yumurtalık hormonlarını kontrol etmek amacıyla bir kan testi ve antral folikül sayısı kontrolü için bir vajinal ultrasonografi yapılmalıdır. Vajinal ultrason ayrıca, fibroid (myom) veya polipler gibi embriyoların implantasyon şansını etkileyebilecek hiçbir sorun olmadığından emin olmak için de yararlıdır.

Doktorumuz test sonuçlarınızı inceledikten sonra, ek testlere ihtiyaç olup olmadığına karar verir ve sizin için en uygun tedavi planını, reçete ve ilaç protokolünü düzenler.

Adım 2 | Stimülasyon Aşaması

Tedaviye hazır olduğunuzda – adet döngünüzün 1. günü tedavinizin 1. gününü işaret eder – 2. günde kontrollü over stimülasyonu için enjeksiyonlar başlar. Foliküllerinizin / yumurtalarınızın nasıl geliştiğini kontrol etmek için 5 günlük enjeksiyondan sonra bir ultrason yapmanız istenir. Uzman doktorumuz bu aşamada gerekli görürse tedavi planında ayarlamalar yapabilir. Örneğin, gerekiyorsa ilaç dozunun arttırılması (veya azaltılması)  veya erken yumurtlamayı önlemek için ek enjeksiyon zamanını belirleme gibi.

Tedavide kendi yumurtalarınız kullanılacaksa, yumurtaları geliştirmek ve olgunlaştırmak için günlük hormon tedavisi uygulanır. Bu hormonlar her ay normal olarak gelişen tek yumurta yerine birden fazla yumurta üretmeye yardımcı olacaktır. Tüp Bebek tedavisinde birden fazla yumurta toplamanın amacı, bazı yumurtaların döllenmeme ihtimalinin olması ve embriyoların transfer edilecek kadar iyi kalitede gelişmeme olasılığının bulunmasıdır. Ne kadar çok yumurta toplanırsa transfer edilecek kalitede blastokist aşamasına ulaşmış embriyolara sahip olma şansı o kadar artar.

Tedavi süreci boyunca çeşitli ilaçlar kullanılır.
  • Foliküllerin gelişmesi ve olgunlaşması için yaklaşık 10 gün boyunca enjeksiyonlar gereklidir. Folikülün içinde bulunan yumurta hücrelerini ultrasonografi ile görmek mümkün değildir. Folikülün büyüklüğü içindeki yumurtanın olgunluğunu gösterir. Enjeksiyonlar normalde FSH (Folikül Uyarıcı Hormon) ve LH (Luteinizan Hormonu) kombinasyonunu içerir.
  • Foliküller geliştikçe doğal olarak yumurtlarsınız ve bu nedenle tedavi sırasında gelişen foliküllerin devamlılığını sağlamak için başka bir enjeksiyon da gerekir. Bu ikinci enjeksiyon yumurtlamayı önler ve yumurtaları Kıbrıs’ta toplamaya hazır olana kadar yumurtalıkların içinde tutar.
  • Folikül büyümesini kontrol etmek için düzenli ultrasonlar gereklidir. Hazır olduğunda, yumurtalıklardaki yumurtaların nihai olgunlaşmasını uyaran son bir enjeksiyon uygulanır (HCG ile yumurtlamanın tetiklenmesi).
  • Yumurtaların toplandıkları gün dölleme işlemi yapılır. Yumurtanın toplandığı günden itibaren rahmin döllenmiş yumurtayı kabul etme özelliğini koruması ve hamilelik şansını arttırmak için rahim duvarını hazırlayan ek ilaçlar kullanılır.

Doktorunuz ve hasta danışmanınız size hangi ilacın ne zaman nasıl kullanılacağını, yumurta toplama ve embriyo transferinizin ne zaman yapılacağını bildirecektir.

Tedavi süreci tahmini 15-20 gün sürer, ancak evde ilacı başladığınızda bu süre boyunca Kıbrıs’ta olmanız gerekmez. Tüm ayrıntılar önceden size anlatılacak ve tedaviye başlayacağınız ay için planlama yapılacaktır.

Nadir durumlarda, aşağıdaki faktörlerden biri tedavinin ertelenmesine/ iptal edilmesine neden olabilir:

  • Yetersiz folikül/yumurta
  • Çok ince veya aşırı kalın rahim duvarı
  • Erken yumurtlama
  • Aşırı sayıda folikül / hiperstimülasyon

Bu vakaların oluşması durumunda, doktorumuz size tedavinin ilerleyiş seçeneklerini bildirecektir. Örneğin, alternatif bir ilaç protokolü, embriyoların daha sonraki bir tarihe kadar dondurulması, yumurta bağışı gibi olasılıklar mevcuttur.

Adım 3 | Yumurta & Sperm Toplama

Tedaviye kendi ülkenizde başladıysanız adetinizin 9. veya 11. gününde Kuzey Kıbrıs’a uçmanız gerekir. Ertesi gün kliniğimizde ultrasonagrafik muayene için randevu verilir. Yumurtalarınız olgunlaştığında hCG enjeksiyonu uygulanır ve bu uygulamadan 36 saat sonra ultrason eşliğinde aspirasyon yapılarak (OPU işlemi) toplanır.

Yumurta toplama işlemi ameliyathanede anestezi uzmanı eşliğinde hafif sedasyon altında yapılır. Doktor, yumurtalarınızı ultrason rehberliğinde aspirasyon ile yumurtalıklardan toplar. Bu işlem yaklaşık 15 -20 dakika sürer ve birden fazla yumurta başarıyla toplanabilir.

Eşinizden sperm örneği aynı gün alınır. Sperm örneği verme/toplama işlemi kliniğimizde tamamlanır ve doğrudan laboratuvara verilir. TESA veya TESE gibi cerrahi sperm alma yöntemleri de kliniğimizde yapılmaktadır – ancak bunlar sadece alınan örnekte sperm (meni) yoksa gereklidir.

Daha sonra yumurtalar embriyolarınızı oluşturmak için ICSI (İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) prosedürü kullanılarak sperm ile döllenir. ICSI, en etkili fertilizasyon yöntemi olduğu için kliniğimizdeki tüm IVF tedavilerinde kullanılmaktadır. ICSI, her olgun yumurtanın içine tek bir sağlıklı spermin enjekte edilmesidir.

Adım 4 | Embriyo Transferi

Medikal ekibimiz embriyolarınızı dikkatlice izleyer ve optimal aşamaya ulaştıklarında embriyo transfer gününü planlar. Embriyoların blastokist aşamasına ulaştığı 5. günde transfer etmeyi tercih ediyoruz. Bu en yüksek gebelik şansına sahip olmamız için embriyolardan hangilerinin en iyi şekilde geliştiğini görebilmemize olanak sağlar. Doktorumuz transfer gününde embriyolarınızın sayısını ve kalitesini sizinle paylaşır ve buna göre de transferiniz yapılır.

Tüp Bebek Riskleri

Asiste Üreme Teknolojileri (ART) tekniklerindeki son gelişmeler Tüp Bebek ile ilişkili riskleri önemli ölçüde azaltmıştır. Bununla birlikte, herhangi bir tıbbi prosedürde olduğu gibi nadiren de olsa belirli komplikasyonlar ortaya çıkabilir:

  • Çoğul gebelikler – düşük ve erken doğum riskini arttırır
  •  Düşük – hamilelik kaybı
  •  Dış gebelik – döllenmiş yumurtanın rahim boşluğu dışında yerleşmesi
  •  Yumurtalık hiperstimülasyon sendromu (OHSS) – karın ve göğüste sıvı birikmesi durumu
  •  Kanama, enfeksiyon veya bağırsaklarda veya mesanede hasar (nadir)

Kıbrıs’taki Zamanınız

Tüp Bebek tedavinizin başından sonuna kadar Kuzey Kıbrıs’ta kalmak istiyorsanız yaklaşık 18 gün zaman ayırmanız gerekir. Bu süreç yumurtalarınızın gelişimine ve yumurta toplama gününe bağlıdır. Kıbrıs’tayken gerekli bütün testleri yaptırabilir ve tedaviniz için gerekli olan ilaçları da Kıbrıs’tan satın alabilirsiniz. Kıbrıs’ta fiziksel olarak ne kadar uzun süre kalabilirseniz EuroCARE doktorumuzun sizi takip etmesi o kadar kolay olur.

Tedaviye kendi ülkenizde başlarsanız Kıbrıs’ta en fazla 6-7 gün kalmanız yeterlidir. Kıbrıs’a gelmeden önce uygulamanız gereken bütün adımlar hasta danışmanınız tarafından yazılı ve sözel  olarak size anlatılır.

İletişim çok önemlidir ve yolculuğunuz boyunca rahat, stressiz ve tamamen bilgilendirilmiş olmanız bizim önceliğimizdir. IVF yolculuğunuzu planlarken, hasta danışmanlarımız sorularınızı veya endişelerinizi yanıtlamak için her adımda sizinle birlikte olacaktır.

Kaynaklar:

https://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_fertilisation

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/in-vitro-fertilization/about/pac-20384716

https://www.healthline.com/health/in-vitro-fertilization-ivf#preparation

https://www.healthline.com/health/fsh#results

https://en.wikipedia.org/wiki/Embryo_transfer

https://www.healthline.com/health/in-vitro-fertilization-ivf#outlook

Share this on social media!
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
EuroCARE Tüp Bebek Merkezi olarak size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?