Kıbrıs EuroCARE Tüp Bebek merkezi olarak, Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği kriterlerine uygun yumurta donörü ve tedavi programı sunuyoruz. Tecrübeli fertilite uzmanlarımızın liderliğindeki EuroCARE IVF, Kuzey Kıbrıs’ta heyecan verici bir deneyim sunuyor.
EuroCARE Kıbrıs yumurta bağışı programı, genetik hastalık taşıyıcılığı, tekrarlayan başarısız tüp bebek denemeleri, yumurtalık fonksiyon bozukluğu, erken menapoz gibi sağlıklı embriyo oluşturacak yumurta hücresi bulunamayan durumlar için başarılı çözümler sunar.
Bağışlanan yumurtalar, düşük yumurtalık rezervine sahip yüzlerce kadının hamilelik ve doğum duygusunu yaşamasını mümkün kılar.
EuroCARE IVF kliniğinde Yumurta Donasyonlu tüp bebek tedavisi, fertilite sorunu olan çiftin hamilelik ve doğum sevinçlerini deneyimlemesine yardımcı olmak için genç sağlıklı bir yumurta bağışçısının yumurtalarını kullanmayı içerir. Yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisi için kliniğimizi seçen çiftlerimiz, geniş yumurta donörü veri tabanımızdan kendi fiziksel özelliklerine ve kan gruplarına uygun yumurta bağışçısını seçerler.
Tüm potansiyel bağışçılar ve alıcılar, prosedür için doğru aday olduklarından emin olmak için kapsamlı bir tarama sürecinden geçer. Bir verici donör ve alıcı çift eşleştirildikten sonra, yumurta bağış işlemi başlayabilir.
Yumurta Donasyonu Süreci
Yumurta bağışı, bir kadının başka bir kadının tüp bebek yöntemiyle gebe kalmasını sağlamak için yumurta bağışlaması işlemidir.
Yumurta donasyonlu tüp bebek işleminde sperm ile döllemek için donör yumurtaları kullanılır. İsteğe bağlı olarak, döllenmemiş yumurtalar dondurulabilir ve ileride kullanılmak üzere saklanabilir.
Yumurta donasyonunun avantajları
Tüp bebek tedaviniz için yumurta donörü kullanmanızı gerektiren birçok sebep var:
- Erken yumurtalık yetmezliği – menopozun 40 yaşından önce başladığı bir durumdur.
- Yumurtalık rezervinin azalması – herhangi bir yaşta kaliteli yumurta üretiminde azalma.
- Çocuğunuza aktarılma ihtimali olan genetik hastalıklar.
- Düşük kaliteli yumurtalardan dolayı başarız olan tüp bebek tedavileri
Yumurta bağışlı tüp bebek, kalitesiz yumurtaları olan ve ileri yaş kadınlar için idealdir. Yumurta donasyonu, doğuştan yumurtalığı olmayan, yumurtalıkların hastalık veya diğer durumlar nedeniyle hasar gördüğü veya cerrahi olarak alındığı durumlarda da kadınlara önerilir. Başka bir neden, infertiliteye neden olan veya bebeğin hastalıklı olma riski yüksek genetik bozukluklar olabilir. Birden fazla başarısız IVF denemesi olmuş açıklanamayan kısırlığı olan kadınlar, hamile kalma şansının yüksek olduğu donör yumurtası kullanılan tüp bebek tedavisini seçebilir. Son olarak, yumurta bağışı LGBT topluluğuna da bebek sahibi olma seçeneği sunar.
Kuzey Kıbrıs’ta yumurta bağışı ile tüp bebek tedavisi, donör ve alıcının adet döngüsü arasındaki senkronizasyon ile başlar. Donörünüz, yumurtalarını geliştirmek ve olgunlaştırmak için stimülasyon enjeksiyonlarına başlarken siz de rahim duvarınızı embriyo transferine hazırlamak için ağızdan alınan tablet ilaçlarla tedaviye başlarsınız. Embriyo transferi, embriyolarınız en iyi gelişim safhasındayken gerçekleşir. Yumurta donasyonu süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?
Yumurta Donörleri
- Yumurta bağışçıları, maddi ve / veya manevi nedenlerle donör olurlar. Kıbrıs’ta bağışçılar tamamen anonimdir. Alıcı ve verici asla birbirlerini tanımaz, iletişim bilgilerini bilemezler.
- Belirlenmiş bağışçılar, örneğin donör olarak hizmet etmek için hastalar tarafından getirilen bir arkadaş veya akraba.
Kuzey Kıbrıs’ta Yumurta Donörleri
Yumurta donörleri, veritabanımıza katılmadan önce gerekli testler, jinekolojik muayene ve ultrasonografi yapılır. Bu taramalar sonucunda olumlu veya olumsuz yanıt verilir. Yumurta donörleri için kullanılan IVF prosedürü diğer herkes için olanla aynıdır. Yumurta donörlerini seçerken yaş ana faktördür. Genç bağışçıların önemli ölçüde daha yüksek gebelik başarı oranları sağladığı bilinmektedir (20-22 , 38-34 ve 38 yaş üstü için sırasıyla… % 59.1,% 45.9,% 30.5).
Donörler yumurta stimülasyonuna tabi tutulur ve bu süreci olgun yumurtaları toplama takip eder. Olgun ve kaliteli yumurtalar toplandıktan sonra yumurtalar laboratuvarda erkek eşin (veya sperm vericisinin) spermiyle döllenir. Yumurta toplama işleminden 3 veya 5 gün sonra endometrium kalınlığı hazırlanmış kadının rahmine embriyolar yerleştirilir.
Yumurta bağışçısı olan genç kadın vajinal muayene, kan alınarak yapılan hormon seviyeleri kontrolü, kan grubu ve bulaşıcı hastalıkları testi gibi kapsamlı bir tıbbi muayeneden geçer. Herhangi bir hastalığı kontrol etmek için son üç neslin aile öyküsü de alınır. Genetik testler genellikle donörlerin bebeğe geçirilebilecek mutasyonları taşımadığından emin olmak için yapılır.
Tüm testler yapıldıktan sonra, bağışçı yumurta gelişimi için tedaviye başlatılır.
Kıbrıs Yumurta Donasyonu Fiyatları
Donör yumurta kullanacak olan çiftlere yumurta donörünün medikal testlerini, stimulasyon ilaçlarını, hastanın kendi tıbbi masraflarını da içeren tüp bebek fiyatı sunulur.
Tüp bebek fiyatlandırmasına ek olarak konaklama ve havaalanı transferlerini de içeren çeşitli paketlerle de hizmet veriyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin. Size bir telefon kadar yakınız!
Kaynaklar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Egg_donation
https://en.wikipedia.org/wiki/Egg_donation
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK327787/