Kuzey Kıbrıs EuroCARE Tüp Bebek Kliniği, yüzlerce çiftin ebeveyn olmasına yardımcı olmaya devam ediyor. Yumurta bağışı ile bebek sahibi olma süreci karmaşık görünebilir, ancak deneyimli medikal ekibimiz ve hasta danışmanlarımız size bu süreçte adım adım rehberlik edecektir.
Yumurta Bağışı tedavisi normalde birçok kez başarısız tüp bebek öyküsü olan, çok düşük veya hiç yumurta rezervinin olmadığı çiftlere tavsiye edilir. Bu normalde 40 yaş üstü kadınlarda sıkça görülür ancak erken menopozda olan 20’li yaşlarındaki kadınlarda da olabilir. EuroCARE IVF’te, bireysel ihtiyaçlara göre kişiselleştirilmiş bir tedavi planı geliştirerek yumurta donasyonlu tüp bebek tedavisini başarıyla uyguluyoruz.
Bir yumurta donörü kullanmaya karar vermenin her zaman kolay olmadığını biliyoruz. Bizimle olan yolculuğunuz, ilgili ve güleryüzlü hasta danışmanımızla yapacağınız bir telefon konuşmasıyla başlar. Kuzey Kıbrıs’ta yumurta bağışının sizin için en iyi yol olduğuna karar verildiğinde size özel tedavi planınızı hazırlamak için gerekli olan adımları atarız.
Adım Adım — Yumurta Donasyonlu Tüp Bebek
1. Senkronizasyon ve Stimülasyon
Yumurta vericiniz seçildikten sonra, siz kendi evinizde ilacınıza başlarken, yumurta bağışçınızın da yumurtalarını Kuzey Kıbrıs’ta hazırlarız. Yumurta donörünüz yumurtalarını geliştirmek için günlük enjeksiyonlar kullanır ve düzenli doktor kontrolüne gelir. Kıbrıs’a geldiğinizde donör yumurtalarınızın toplanmaya hazır olması için sizin ve donörünüzün adet döngülerinin senkronize olduğundan emin oluruz.
2. Yumurta Toplama ve ICSI
Adet döngüleri senkronize olduğunda, yumurta bağışçısı bir grup yumurtanın büyümesini ve olgunlaşmasını teşvik etmek için ilaçlar alır. Donör, yumurtalar alınmaya hazır olana kadar 10 ila 14 gün boyunca ultrason ve kan testleri ile izlenir. Alıcı, embriyo transferi için rahim duvarı kalınlığını hazırlamak için farklı ilaçlar kullanır.
Donör yumurtalarınız hazır olduğunda, tüm olgun foliküller ultrason rehberli aspirasyon ile toplanır. Aynı gün eşinizden de sperm alınır. Toplanan yumurtalar daha sonra ICSI prosedürü kullanılarak sperm ile döllenir ve ortaya çıkan embriyolar uzman laboratuvar ekibimiz tarafından dikkatle izlenir.
3. Embriyo Transferi
Tamamen geliştiğinde, embriyolar transfer için seçilir. Transfer günü EuroCARE doktorumuz, embriyo sayısı ve kalitesini sizinle paylaşıp hangi embriyoların transfer edileceğine karar verir. Arzu ederseniz, transferden önce embriyolarınıza Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) da yapabiliriz.
4. Embriyo Dondurma
EuroCARE Tüp Bebek Kliniğinde, gelecekte başka bir bebek sahibi olmak istemeniz durumunda kalan embriyoları dondurabilmeniz için embriyo dondurma da sunmaktayız.
Kıbrıs’taki Zamanınız
Yumurta bağışı tedavisinde, Kıbrıs’ta 5. gün blastosist embriyo transferi için yeterli zaman ayırmak en iyisidir. Genellikle, Kıbrıs’ta 5-6 gün kalmanız yeterli olur ancak hasta danışmanınız bunu sizinle daha ayrıntılı olarak paylaşır.
Hasta danışmanlarımız her adımda yanınızda olur. Otel konaklamanızı, havaalanı transferlerinizi, doktor randevularınızı düzenler ve tedavinizin nasıl ilerlediğini size bildirir. Amacımız, yolculuğunuzda kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olmaktır.
Kaynaklar:
Wikipedia Commons
Mayo Clinic